Nuffnang Bagi Surat Dapat DUIT

Dah lama tak dapat surat dapat duit ni. Selalunya surat minta duit je yang tak jemu-jemu datang. Akhirnya surat bagi duit pulak datang lagi, setelah sebulan lebih menunggu. Dapatnya masa sebelum Hari Raya AidilAdha baru-baru ni. Wow, bestnya. So, maknanya ni kali ke-3 la, aku dapat surat bagi duit dari NUFFNANG ni.

Bertahun tak dapat. Iye la masa tu aku mana ada masa nak berblog ni semua. Sibuk dengan kelas dan lain-lain hal. Buffering earning (BE) dapat punya la banyak, tapi sayang trafik kurang. Blog terabai, bersawang. Komen pun lambat baru baca. Apa lagi nak membalasnya. Iye la dah tak ada kesempatan nak login blog ni.

Jenuh kena gigih berusaha nak naik balik. Trafik yang maintain pun banyak datang dari SEO. Itu pun bermusim. Kira syukur la kan macam ni. At least hidup jugak la blog ni walau jarang update macam tahun-tahun lepas, masa tengah aktif dulu-dulu.

Tahun ni aku cuba sekurang-kurangnya ada 1 post artikel, entry setiap bulan. Kalau boleh buat lebih dari 2 kira bonus la kan. Bukan senang nak buat artikel yang berilmu, berilmiah, berinfomasi ni. Kena buat research dulu bukan main sedap je nak taip itu ini.

Kalau setakat update pasal BE ni, boring je kan. Macam tak ada benda.



Ni pun banyak dah yang jadi metered earning. Sebulan lebih tinggal. Rugi macam ni. Kadang bila kita aktif berblog iklan BE ni tak naik, balik-balik iklan promote nuffnang yang keluar. Walaupun BE yang masuk berderet. Kenapa ye?
Share on Google Plus

About Nur Fannun

Nur Fannun Naznin. Seorang graphic designer. Telah bermula sejak April 2009. Jenis yang simple, selamba, dan berfikiran terbuka. Hidup ini kadangkala sukar dan rumit. Namun ia bergantung pada pemikiran, tindakan dan personaliti kita. Semoga catatan yang terlakar di sini bermanfaat untuk para pembaca sekalian.
    Blogger Comment

15 respon pembaca:

  1. Wah, seronoknya.. Tahniah.. Cik Mimie lama x dpt duit dr Nuff.. Dia merajuk agaknya.. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..TQ cik mimie..nuffng mmg dh kurg ckit skg brbnding dulu.

      Padam
  2. congrats. kan! salu surat mintak duit je dtg

    BalasPadam
  3. whoaaa...best nyel syok bc blogger share pasal ni. kite ntah bile pulak. uhukkk

    BalasPadam
    Balasan
    1. setiap orang ada rezeki masing2..nti ada la tu..sabar ye orked

      Padam
  4. Sekali je dapat surat duit. Tahniah

    BalasPadam
  5. Berjaya follow blog anda..jejaki blog saya ya

    BalasPadam
  6. tahniah ya, saya jga menunggu surat dari Nufnang..lum ada lah dah cash out

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ, skg ni dah dpt ke blum surat nuffnang tu? mesti hari2 dok tnggu posmen dtg kan.

      Padam
  7. Cikna dpt sekali je, lps tu dh ssh nk dpt BE CPUV so mls nk lyn dh,huhuu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. owh, yeke..ok la tu, at least merasa juga kan..ni mesti dah lama tak update blog kan?

      Padam

Jadi, apa komen korang berkaitan post di atas ini. Silalah komen.
--Sorry terpaksa letak word verification untuk elakkan spam--

Undang-Undang Negara

Ikut suka korang la nak copy paste mana-mana bahagian pun, tapi agak-agak la. Jangan nak menafikan hak aku sebagai penulis artikel ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih sudi singgah di blog SAFARUN AL- FANNUN. Jangan lupa datang lagi ya!!